dilluns, 16 de març del 2015

PORTS DEL MARESME




Poca preparació pel que fa al volum, ja que agafant la bici de diumenge a diumenge, si pot ser... Poca cosa es pot pretendre (preàmbul ploraner).

Per altra banda, meteorològicament parlant, ji ji ji ! No pintava gens be, ja que el dia abans ho havia deixat tot enfarinat al Montseny. La nit prèvia mentre estava preparant la bici i la resta d'equipació, uns amics, Jordi i Óscar em diuen per anar plegats en furgo i quedar-nos a dinar després de la cursa.

-Fet!!

Quedem al poble ben d'hora ben d'hora i cap a Arenys que hi falta gent.
Un cop arribem i ho tenim quasi tot llest, veig als companys que es posen el xip.

-katxislapunyeta!! (miro de renegar d'una forma suau)

M'en vaig cap al pavelló d'esports d'Arenys per tal de veure que hi poden fer... Doncs cap a la taula d'incidències, allí em donen un xip de l'organització i llèstos!! Em trobo amb el gran Santi Pellejero, creuem unes paraules i ens dessitjem bona cursa.

Amb el xip ja posat, ens anem cap a la sortida, en uns vint minuts donaran la sortida. Allí ens anuncien que la nit anterior per la perillosistat de la baixada, decideixen retallar la part més alta fins al Montseny (nevada ) i ens comenten que som més de mil inscrits.

SORTIDA!!

Molta sort ens desitgem tots i l'Óscar diu que farà segurament el recorregut curt  per què ha caigut amb la btt fa pocs dies i està baldat, però surt com una moto. Els Jordis decidim pendren´s-ho amb la calma i anar fent la cursa llarga xino-xano, sense estridències.

Rodatge curt però a bon ritme fins a St Pol i no se quina hora és!! Pujada fins a St Cebrià i St Iscle de Vallalta i comença l'ascensió fins a Collsacreu, m'ho prenc amb calma, ja que vindran uns quants ports més i no vull cometre errors que ja he aprés.

En Jordi em confirma que si anem amb la calma ve amb mi, ja noto que ell hauria volgut pujar més ràpid i d'aquí endavant serà la tònica de la cursa. Coronem plegats. A la baixada en un parell de revolts un senyor molt educat, em fot una tallada de ca l'ample per avançar a tres ciclistes i jo que anava per l'esquerre del carril fent l'avançament amb pulcritud. Faig un renec de tres parell de nassos, una mica més avall em demana explicacions i els hi dono, però ni tan sols es disculpa.

-Que hi farem, hi ha d'haver gent per tot!!

Al fals pla cap a Vallgorguina  enllaço un parell de grups, no ho puc evitar m'agrada rodar, però prenc nota per no cometre gaires errors. Ja estem rodant en un nodrit grup cap a Gualba de baix amb el vent en contra, aquí també dono algun relleu.

-Em fa l'efecte que estic gastant cartutxos innecessaris!!

Anem pujant cap a Gualba i en arribar a Campins, la cosa es complica força, algun participant ha anat per terra a la baixada. Desde la carretera de St Celoni fins a Costa del Montseny, tot bé fent l'ascensió.
En començar el descencs fins a la carretera del Monseny, allí també els ciclistes més confiats cauen, en un tram prou complicat. Un cop agafada la carretera cap a Sta Mª de Palautordera la baixada és molt ràpida i els enllaços en falsos plans també.



Un cop estem a la carretea de St Celoni, trobo que el grup és molt ràpid i sense cap mirament el deixo marxar i ens quedem una grupeta guapa, allí reconeixo la Raquel, una ciclista molt potent i Ironwoman. Nar fent fins a la Roca i en iniciar la pujada cap a Òrrius, em vinc avall moralment, però vaig fent. En Jordi comença a pujar i em treu uns quants metres. En coronar gairebé arribo amb ell, fem la baixada i cap Dosrrius, d'allí cap a Can Bordoi, sense gaires ganes pensant en la gran pàjara que vaig agafar fa dos anys.

Deixo marxar a en Jordi pujant Can Bordoi, a la baixada em refaig i un cop a la carretera de St Celoni, engego el rodador que duc dins meu i contacto amb en Jordi, quan ho faig, penso en refer-me una mica baixant el ritme. En aquest punt ens passa un grup a "full gas"

-Jordi!! Aquest grup ens durà fins a Vallgorguina!!

Tinc feina per no perdre la roda, anem molt ràpid i ja fa estona que les rampes em posen a lloc, un cop a Vallgorguina no tinc cames, deixo marxar a en Jordi i faig l'avituallament per demanar aigua, un gel i em miro de reüll els "bonississims" bunyols farcits de la pastisseria Sauleda i com si d'un acte de fe és tractés, no n'agafo cap i confio que l'efecte del gel em durà fins a Collsacreu.

El calvari no és pas petit, fins a travessar Vallgorguina em mantinc amb un ciclista, però fins a collsacreu les ràmpes em castiguen de valent i faig el que puc fins l'última alenada d'aire. En Jordi m'espera a dalt, just després de l'arribada, ens felicitem, jo a ell especialment, ja que és la seva primera cicloturista.

Finalment:
 Pos Cognoms                                  Nom Club           Kms/h TTotal 
 327 JORDI SAMANIEGO MUÑOZ C.Nàutic Masnou 27,58  04:42:47.45

Trobada amb l'Óscar a Arenys, hidratació a l'arribada on puc xerrar amb cares conegudes, dutxa i els tres ens anem a fer un bon homenatge.

Gran ambient i millor organització a la 4ª Ports del Maresme.

Fins la propera... Potser la dessitjada triatloia de Zarautz!!