dilluns, 9 de juny del 2014

MARNATON BEGUR


Em sento molt afortunat per ser el guanyador del sorteig d'una inscripció per la Marnaton de 7km que es realitza a Begur, gentilesa d'Sportvicious. Haig de dir que és la primera vegada que participo en una travessia de la marca.

Amb la família ens desplacem del Maresme a Begur i d'allí a Sa Riera, punt on s'ha de recollir el dorsal gorro i demés. Moltes cares conegudes i amics, d'entre ells, Pepe, Quim, Jorge, etc...   Anem a dinar i per la tarda anem a voltar per Begur, a les 20h es fa el briefing a Sa Riera i allí ens expliquen que per motius de seguretat no es farà la travessia llarga des d'Aiguablava, ja que la boira és molt densa i en set quilòmetres seria difícil o impossible controlar a tots el nedadors.

Amb bon criteri per part de l'organització, els participants de la travessia llarga nedem de Sa Riera fins a Sa Tuna com a escalfament i de forma prospectiva del recorregut.

Arribada a Sa Riera el matí de la cursa i ja amb el neoprè posat marxem la família al complert cap a la sortida. L'ambient és total, neoprens a dojo per tot arreu, gent escalfant, etc...

Petons a les meves supporters. A la sortida ens demanen fer el control de xip com a mesura de seguretat. A partir d'aquí podem anar sortint escalonadament sense presses cap a Sa Tuna.  Braçada rere braçada el fons és un regal i en sortir de la cala és fabulós. Bancs de peixos ens acompanyen, llàstima de la sobre explotació de construccions costaneres.
 
Arribada a Sa Tuna, allí faig un bon avituallament de fruita i beguda isotònica esperant que arribi tothom per sortir de forma competitiva. Saludo a més cares conegudes, tots/es destil·len mar per tot arreu.

Tornem a fer el control de chip i anem cap a les boies de sortida, al bell mig de la cala, entre les embarcacions.

SORTIDA!!! Estic a l'exterior, deixo que la gent es vagi col·locant i a l'hora ho vaig fent jo també, miro de fer el trajecte més curt possible, sempre buscant com a referent la costa i els caiacs que en tot moment són una referència. Un punt important són les embarcacions d'avituallament amb els globus d'heli, és on noto que el ritme que duc és viu, coincidint amb els dos mil metres ja penso en que me'n resten uns mil i miraré de donar-ho tot els últims cinc-cents metres.

Sense donar-me'n gaire em trobo entrant a Sa Riera, no deixo res guardat, ho dono tot fins el final.

Bon avituallament a l'arribada, on més tard hi ha botifarrada, beguda i entrega de premis. Jo òbviament em quedo sense premi, no obstant, per a mi un 131 de la gral i 44 de la categoria, ja és molt!

Bona organització amb avituallaments generosos i desplegament suficient.