diumenge, 21 d’octubre del 2012

TRIATLÓ DE VILANOVA


Curiosa situació la d'aquesta cursa, avís meteorològic amb inuncat i no se quants més... avís de C. marítima per suspendre activitats, etc, etc...
El dissabte les noies del club del meu poble, tri+9, debutaven al triatló de Vilanova circuit SERTRI, i pel temporal marítim, es va suspendre el primer segment, convertint-se en una duatló. Les fémines del tri+9 ho van fer totes amb nota, FELICITATS NOIES!!

Jo el dissabte per la nit decideixo no anar-hi, ja que la previsió segueix sent la mateixa, és a dir, mal temps. No obstant el dissabte per la nit m'ho deixo tot preparat, neopré, bicicleta, zapes, dorsal, xip
i el despertador a les 6:00 AM.

Sona el despertador i trec el nas per la finestra, el temporal marítim persisteix, però mirant al cel, veig algunes clarianes i no plou.

-Decidit!! Me'n vaig cap a Vilanova amb l'esperança de fer una duatló.

Ja arribant aprop de Vilanova, cau un xàfec de tres parells de... el cotxe no dona l'abast per netejar el vidre i m'adono que vaig a 50 km/h, no m'hi veig de l'aigua que cau!!

Un cop arribo a Vilanova no plou, però el terra és ple de bassals d´aigua.
Aparco i m'apropo a veure el mar, certament no està per bromes tot i que en alguna ocasió he nedat amb el mar en mal estat, El Prat (Campionat de Catalunya per equips 2011) Sitges 2011.

Veig que en una de les carpes hi ha gent de l'organització i pregunto si se sap alguna cosa, em diuen que el primer segment segur que no es fa i el segon quasi que tampoc, ja que hi ha passos subterranis del circuit negats d'aigua. Ens reuneixen als participants i ens confirmen que farem una cursa a peu de tres voltes de uns 9km.

Vaig cap al cotxe a preparar-me i em trobo amb en J. Bertolín del meu club, el CTCB, un autèntic crack, escalfem plegats amb un amic seu i sense gaire temps per més ens apropem a la sortida, estem molt endarrerits... Ens desitgem sort.

SORTIDA!! Vaig fent ziga zagues entremig de la gent, avanço i veig que estic fent molts metres de més, en el primer gir a esquerres del passeig encara vaig esquivant a gent, segon gir a dretes i ja vaig una mica alleugit pel que fa a la aglutinació. Miro el GPS i em marca que vaig per sota de quatre min/km.

-Collons!! Així no acabo sencer!! 

Baixo un pel el ritme i em trobo fent salts esquivant el bassals d'aigua del recorregut per la sorra, que no són ni petits ni pocs, algun participant cau a terra en els girs.

Fa estona que he perdut de vista en "Berto" del CTCB, a la segona volta em passa quan jo pensava que el duia per davant, miro d'aguantar-li el ritme i és un pel fort per les meves intencions del final.

Última volta i noto que he dosificat bé per què vaig forçant la màquina i penso en els participants que puc avançar en el meu sprint final. Gir per enfilar els últims cinc-cents metres i ho dono tot, és aquí on torno a còrrer per sota de quatre min/km i avanço a uns deu participants aprox.

En arribar, felicito en Berto que m'ha tret mig minut ben bó.

Bon sabor de boca per la cursa, i una mica decebut per no haver pogut fer ni tansols una duatló, però en aquests casos la seguretat és el primer i jo ho agraeixo, tot i que donar dates alternatives, seria el més apropiat.

Inici del tant esperat repòs del guerrer, jo el projectava després del half Sailfish Berga triatló i mirant d'allargar la temporada, encara és el moment que ho faci.

Mode... Recharging batery for IM Austria!!