diumenge, 29 de maig del 2011

1/2 IRONMAN DE CALELLA



Bon dia per a debutar en la distància, ja que en llevar-me, lo primer que he fet és mirar el mar...
-Molt planer, això pinta bé Jordi!!
El dissabte pel matí a Calella, el mar era un infern, recollida del dorsal i briefing, per la tarda entrada de material al box i petita passejada per la fira i el mar seguia igual de malament.
Diumenge entrada de la resta de material a la Bags area i posada a punt de la bici a les 6:30, això significa que a casa ens hem llevat a les 5:30 i cap a Calella -BUFFF!!
Per sort i com a teràpia anti debut en 1/2 IM, pel vespre abans d'anar a dormir, a casa vàrem cantar la victoria de Champions, -OLE LE, OLA LA, SER DEL BARÇA ÉS, EL MILLOR QUE HI HA!!
Un cop m'enfundo el neopré cap a les 7:15 +/- ja faig petons a les meves incondicionals supporters i cap a provar l'aigua. La temperatura és molt bona i el mar convida a nedar, el recorregut es pot veure a peu de platja. Un cop surto del tast de l'aigua, em trobo amb en Pepe (Sailfish-Hed) un crack en tots els sentits.
Veig unes quantes sortides, els pro homes i dones, paratriatló (impressionant) i ja vaig cap a la part posterior per què a l'aigua no hi ha cap casquet de color gris, que és el meu calaix.
Un cop els jutges de la FETRI, amb molta contundencia, ens han cridat al calaix, ja he notat un pessigolleig a la panxa, aquesta és una d'aquelles coses a les que no t'hi acabes d'acostumar, per més vegades que t'hi hagis trobat... Juntament amb la música épica de Vangelis"1492 La conquesta del paradís" a tot drap, tancadets com si de bestiar és tractés, et fot la "gallina de piel" com a poc.
SORTIDA!!! Tots en manada uns 240 del calaix on estic amb en Pep del club, tot i que no ens coneixem encara. Arribat aquest punt, l'objectiu és trobar el meu lloc, abans d'arribar a la primera boia ja em sento còmode, cap a la segona, ja duc 700m i m'he desviat una mica, amb la pèrdua de metres que això comporta, gir a la tercera i segueixo molt còmode i ja fins en els 1000m finals he dut un especialista del drafting aquàtic enganxat, això juntament amb que he avançat a participants del calaix anterior (medusses grogues) com un amic meu diu, m'ha donat molta moral.
Surto de l'aigua molt fresc, (el crono m'ho confirma 34 min.) jejeje... Cap a la T1 on m'ho prenc amb massa calma, fins i tot em poso protecció solar.
-A aquestes alçades de l'any si haig d'anar a la platja, semblo un zebra!!
Surto volant a buscar la cervéla i entre zona de bosses i la bici sento la meva dona...
-Vinga Jordi que vas molt bé!!

Surto del box sense problemes, i em centro en la cadència, pujada del far de Calella i ja comença la baixada, -La cervéla va com una seda !!
Miro de planificar la hidratació, menjar bé, no excedir-me a la bici per no pagar-ho després. Primer gir a Mataró i ja menjo plàtan, xarrup d'isotònica i anar fent, crec que ho vaig fent bé.
Arribada a Calella i en la baixada a la rotonda sento la veu de la meva principal supporter (la meva dona)


-Molt bé Jordi, molt bé!!
Inici de la segona volta amb més cap que a la segona, però les cames em funcionen bé, avançant paulatinament a gent, arribo a la segona volta de Mataró, on veig en Pedro (SBR) al punt d'assistència mecànica, animant a tope i a la tornada de la segona volta encara van més les cames. Arribada a Calella  fent la baixada del far i entrada al costat de la via fins el box a GASSSS!!

-Com vas Jordi? vas bé?
Sorprenentment contesto a la meva dona que vaig molt bé, ignorant el que m'espera encara, faig la T2 molt ràpida i amb xispa a les cames, em calço les bambes, gorra i surto amb bones sensacions que en menys d'un km, s'han esvait. Em plantejo la cursa d'una forma minimament motivadora, d'avituallament en avituallament. Km 2,5 bec i em tiro aigua per sobre, fa una calor important, els km passen molt lents, gir a Santa Susana i ja penso en el següent avituallament, més aigua, isotònica i arribant al km 7 aprox. em trobo en Marc del CTCB corrent en sentit contrari buscant-me (em va dir que vindria a correr una estona amb mí)

Jo -Eo Marc!!
Marc -Ostres no t'havia conegut (equipació no oficial), vas molt bé!!
Jo -He anat millor (motivació escasa)
Marc -Tot bé, Jordi tot bé!!


Arribant ja a la indicació del km 19 (pels que complerten la 2ª volta...)

Marc -Vinga Jordi que ja ho tens!!
Jo -No, que em queda la segona volta (moc, moc!!)


Pensant en l'equador de la cursa, a peu de platja el pas és estret i ens posem en fila, li dic a en Marc que és quedi fora de la zona tancada de box/meta, on s'ha de completar la primera volta, faig el gir i noto la pressió de l'enemic silenciós (el Lorenso)

-Quina calorrrr!! (pajara important)


La meva dona està animant-me i no la sento. En sortir, en l'avituallament, gel, cola, aigua per sobre i "palante" en Marc em dona tot el que em feia falta, ha carregat de tot.
fins el km 12 aprox li comento a en Marc que m'apareixen lleus molèsties al maluc dret.

Marc -Tot bé Jordi, tot bé!!
Jo -Potser també em fa mal el genoll...
Marc -No, tot bé, tot bé, pensament positiu, com un tantra!!


Ja pensant en el gir a Santa Susana i últim quart, m'animo a tope (motivació continguda), en arribar al km 19 en Marc em comenta que no em deixi anar en la baixada i pujada (pas del tren), últim km a ran de platja i ja veig la zona del box i arribada.


L'emoció brolla com gorg d'aigua gèlida que no deixa de rajar... Just abans d'entrar a la zona tancada piquem de mans amb en Marc, entra amb mí i seguim endavant, veig que ningú li diu res, tornem a picar de mans i en l'últim gir abans de meta sento la meva dona que em crida i em convida a fer més gran el moment gloriòs.
-Jordi, vols entrar amb la Berta?



Torno a picar de mans amb en Marc i li dono la ma a la meva petita que corre com una bala i en arribar a meta el director de cursa em dona la medalla de finisher i em felicita, jo a ell per l'organització, acte seguit la meva petufa em diu...
-Papa t'he guanyat!!
A lo que li contesto...
-I tant carinyo, la medalla és per tú (trofeu penjat al coll, més contenta que un xinxo)
Amb en Marc i la peque, cap a menjar i beure a dojo, un cop sadollada la set i la gana, cap a fora a felicitar a l'altre Finisher de casa... Conxi!! La meva dona, ja que sense ella, cada braçada, pedalada i passa donada, en dies lluents i d'altres no tant, tot això no seria possible.
Gràcies a tots els amics, família i gent que em dona empenta per seguir endavant en cada repte que em plantejo. GRÀCIES!!!

Properes bestieses majúscules:

  -Volta nedant a l'illa de Sa Dragonera el 12 de juny ( ho intentaré)
  - IM de Calella el 2 d'octubre ( lo mateix :)
Temps i posició de la classificació en arribar a meta


Temps i posició de la categoria d'en Pep i jo